Beskydy 2021

19.09.2021 10:51

Ve dnech 3. - 5. září 2021 jsme se zúčastnili 52. Mezinárodní Tatra Veterán Rallye Beskydy 2021 a  38. Memoriálu z. m. s. Josefa Veřmiřovského.

Plán byl jasny. Letošní Beskydy byly tématicky svázány s otevřením nového Muzea nákladních automobilů TATRA a návratu Slovenské strely. Proto jsme začali připravovat jediný nákladní automobil z našeho musea - Tatru 805 v provedení "Trial" na Beskydy. Jelikož naše Tatřičky mají "svou hlavu" a chtít po "dámě v letech" uvyklé závodit, aby pokojně jela do Horní Bečvy a následně projela spanilou jízdu, prostě nemůžete požadovat. Tak si prostě par dnů před odjezdem řekla, že začne zlobit. Museli jsme začít řešit, který z našich musejních exponátů bude reprezentovat bítovské museum. Volba padla na osvědčenou dámů ve fialovobílém laku, tedy Tatru 603-2 model 66. 

A tak jsme v pátek dopoledne vyrazili od Tatra musea Bítov směr Horní Bečva RETASO. Naše filaová dáma jménem Karolínka zvládla cestu jako za svých mladých let. Odpoledne již stála vedle svých kolegyn dalších Tatrovek. V sobotu měla možnost předvést své jízdní vlastnosti během spanilé jízdy a po mnoha letech se znovu podívala do místa svého rodiště - kopřivnické Tatry. 

Prostranství před Muzeem nákladních automobilů a Depozitářem Slovenské strely bylo zaplněno spoustou krásných vozů Tatra. Rallye se účastnilo rekordní množství automobilů - celkem 142 posádek. Všem účastníkům byla zpřístupněna připravovaná expozice nákladních automobilů, která je založena na celoživotní sbírce pana Jiřího Hlacha, jemuž byla mimo jiné věnována letošní rallye, a také komentované prohlídky v depozitáři Slevenské strely. Večer následovalo vyhlášení cen. 

V neděli dopoledne jsme se vydali na cestu k našemu domovskému museu. Karolínka opět zvládla cetu na výbornou a nedělní večer již nocovala na svém musejním stání. 

Za Tatra museum Bítov se kromě Karolínky - tedy Tatry 603-2 model 66 - zúčastnila i posádka ve složení předseda Ctibor Veleba a členka výboru Veronika Binderová.

Video setřih z naší účasti smůžete shlédnout na našem youtube kanálu www.youtube.com/channel/UCAWBZ0h-CYFxlVE5IBsAECg a foky v naší externí fotogalerii na tatramuseumbitov.rajce.idnes.cz/Beskydy_2021/

 

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.